banner

 home- about - press - cv - links - buy the film - contact

PRESSMATERIALS - PHOTOS

PRESSMATERIALS - TEXT


Jakob in the bus - photo by Lotte Mik-Meyer
Jakob in the bus - Download hi-res (tif)

Jakob officewindow - photo by Lotte Mik-Meyer
Jakob at the officewindow - Download hi-res (tif)

photo by Lotte mik-Meyer
Yellow city - Download hi-res (tif)


Photo by Bente Jaege

Director Lotte Mik-Meyer
Download hi-res (tif)

The Arab initiative - synops and press (pdf)

Director Lotte Mik-Meyers filmography biography UK june '09 (pdf)FROM THE PRESS

The Arab Initiative: A mental exercise

By Arwa Mahmoud, Published: December 21, 2008

Following Petersen's work for four years, The Arab Initiative presents a new attempt to penetrate the confused world of cultural misconceptions and emotional perception, shaking the ground under the viewers and forcing them to revisit themselves in order to understand others. It is an honest depiction of the work Petersen had set himself to do when he altered the life of his family by traveling thousands of miles to a foreign culture, armed only with the firm belief in dialogue as the mechanism of change. Link to article


PORTRÆT AF EN TILTRÆNGT INTELLEKTUEL 

Lotte Mik-Meyers film "Det arabiske initiativ" beskriver et forbilledligt forsøg på at kvalificere debatten med respektfuld og fordomsfri dialog. Det er en fornøjelse at overvære Jakob Skovgaard-Petersen på flydende arabisk både stå fast og samtidig lydhørt forholde sig til den arabiske kulturs normer for høflighed. Han snakker med politikere, repræsentanter for det muslimeske broderskab, religiøse ledere, journalister på det lokale tehus (...) "Det arabiske initiativ" er et portræt af en intellektuel hædersmand. Et portræt af den tiltrængte intellektuelle.

Anmeldelse af Kim Skotte, Politiken 13 nov. 2008. - Læs artikel her: http://ibyen.dk/fokus/dox/article597300.ece

DANSK HELT STRÅLER I FILM OM MUHAMMEDKRISEN

Jakob Skovgaard-Petersen var i brændpunktet, da nogle karikaturer antændte krudttønden i kulturkløften.

POLITIKEN NETAVIS ibyen 13 nov 2008 - Anmeldelse af Kim Skotte - Læs artikel her: http://ibyen.dk/fokus/dox/article597300.ece

ARROGANT FORMIDLING

Dokumentarfilmen "Det arabiske initiativ" på CPH:DOX-festivalen falder til jorden, medmindre målgruppen er de i forvejen indviede.
"Det Arabiske Initiativ" kunne have været en fantastisk dokumentarfilm.

Men jeg er nødt til at sige, at instruktør Lotte Mik-Meyer smider en oplagt mulighed for forståelse mellem den danske og den egyptiske offentlighed på gulvet for alene at henvende sig til de i forvejen indviede mellemøsteksperter. Og hvorfor det skal hæve filmen op til en indstilling til Danish Dox Award under den igangværende filmfestival CPH:DOX festival, er mig ubegribeligt.

Filmen åbner og slutter med, at professor, dr. phil. og islamekspert Jakob Skovgaard-Petersen får overrakt Ebbe.

Anmeldelse af Bente Clausen, Kristeligt Dagblad 12 nov. 2008 - Læs artiklen her: http://www.kristeligt-dagblad.dk


DET KOMPLEKSE OG DE KLASSISKE DYDER

Hvad sker der, når en klassisk dannet akademiker slippes løs i verdenssamfundet? Det ville filminstruktøren Lotte Mik-Meyer udforske i "Det arabiske initiativ" ved at følge hverdagen og samtalerne omkring religionshistorikeren Jakob Skovgaard-Petersens arbejde som leder af Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut i Cairo.

Det er ikke tit, man ser en dansk film, hvor man fra forsædet af en bus i Cairo får forklaret forskellen på sekularisering og sekularisme eller bliver inviteret til en række ordrige møder med fremtrædende religiøse og intellektuelle personligheder fra Mellemøsten. Det og meget mere inviterer Lotte Mik-Meyers nye dokumentarfilm "Det arabiske initiativ" én til at deltage i. Hun mener, at film gerne må udfordre publikum intellektuelt og levere stof til eftertanke, hvis de samtidig sørger for også at engagere os emotionelt...

Læs  interview med Lotte Mik-Meyer 'Det komplekse og de klassiske dyder' i FILMupdate TEMA, Det Danske Filminstitut 

Anmeldelse af Eva Novrup Redvall, Filmupdate.dk 6. nov. 2008"Det Arabiske Initiativ" (CPH:DOX)

"Det Arabiske Initiativ" står tilbage som en unik filmoplevelse, der med sine flotte billeder, velskruet klipning og hypnosefremkaldende underlægningsmusik af fremragende Frithjof Toskvig, alias Ekko, nok skal gå sin sejrsgang under CPH:DOX, og når den senere på året vises på dansk tv. Den behandler et af de tungeste og vigtigste emner i nyere dansk politisk historie, men gør det på ufattelig brav facon, hvor begge parter udlægges som både kærligheds- og mangelfulde. Hos de involverede parter er der ingen benægtelse i dialogens funktion og vitale betydning – det lykkes måske ikke at nå hinanden hverken i morgen, i dette årti, eller i løbet af denne generation. Der skal to til tango, og først skal dansegulvet slibes og poleres.

Skrevet af Morten Pape, Filmnet.dk den 11. nov 2008